Ga naar hoofdinhoud

Daar moet een beurs voor komen

Nou, ik was bepaald niet de enige beursbezoeker vandaag, in de Brabanthallen in Den Bosch. OK, het waren er een aantal gecombineerd, en per beurs stonden er niet eens zoveel exposanten. Maar de wegblijvers hadden ongelijk. En de man van de bouwketen werd gek.

Ja, want die bouwcontainers, prima dingen voor hun doel, gemaakt van een stalen frame met kunststof beplating, koppelbaar, te gebruiken voor tal van tijdelijke behoeften, die containers dus zijn dus nadrukkelijk niet voor bewoning geschikt. Niet eens tijdelijk. Want vochthuishouding. Want luchtcirculatie. Je kunt er niet eens in slapen. Maar de bezoekers, en daar wemelde het van op de beurs Prefab, die wilden dus steeds maar één ding weten: is dit zo’n modulair bouwsysteem waar ze huizen en appartementen van bouwen? Nee dus.

De organisatie had best slim gecombineerd. De beurs Prefab, dus, samen met Zero Emission Eco Mobiel, wat een beurs was met allemaal van die kekke elektrische voertuigen en samen met de Vakbeurs Energie en met nichebeurs Industrial Heat+Power. De parkeerplekken op het immense terrein waren in de ochtend al helemaal vergeven waardoor er naar een zanderig bijterrein moest worden uitgeweken. Zakelijk Nederland heeft duidelijk zin in beurzen.

Dezelfde organisatie wil in het voorjaar een Houtbouw-beurs organiseren. En die lijkt me nodig. Want wat er aan prefab daken en muren te vinden was was niet van hout. Ik wist niet eens dat het ook met staalframes kon, maar dat blijkt dus het geval te zijn: de muren van je corporatiewoningen belasten met een stalen gevaarte met isolatiemateriaal er in en steenstrips er tegenaan. Geen idee waarom je daar voor zou kiezen als het ook gewoon in hsb kan, maar die aanbieders zijn er dus ook.

En een honger naar kennis over prefab woningen, dus. Waarvan er geen één op deze beurs stond. Als ik Lister heette, of Finch, of Fletts, of Startblock, of Treetek, of Systainer, of Barli, of, for that matter, Jan Snel, dan zou ik niet willen ontbreken op de volgende Prefab-beurs, die al is aangekondigd.

PS: er was precies één leverancier van kruislaaghout aanwezig op de beurs. Ook daar was de standbemanning doorlopend in gesprek. De foto bij deze blog is daar gemaakt. Dit vloerdeel is overigens niet van CLT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer