Ga naar hoofdinhoud

De houtfeestjes uit elkaar houden

We zijn allemaal weer begonnen en de eigen zaken vragen de meeste aandacht. Laten we dus vooral even aan agendamanagement doen, prioriteiten voorop.

Zo gaan we natuurlijk allemaal naar het Houtdiner op 15 september. Ik heb daar geen bemoeienis mee en ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me een mooie informele start van het netwerkseizoen.

Architect aan zijn jasje trekken

Maar daarvóór is het zaak om je mooiste project van het jaar in te zenden voor de Nationale Houtbouwprijs. Daarvan is de deadline namelijk op 1 september. Over het algemeen zijn het architecten die de houten bouwwerken inzenden, dus misschien is het zaak om die even aan zijn jasje te trekken. Je bent immers niet voor niets zo druk geweest met leveren van de allerbeste kwaliteit bouw- en afwerkhout. Maar je hoeft niet op de architect te wachten: iederéén kan mooie houtbouwprojecten inleveren.

Met een busje langs locaties

Wat ook even een actie vraagt is je aanmelden voor de Houtwereld Praktijkdag. Die vindt weliswaar pas op 24 oktober plaats, maar het aantal gasten dat we kunnen ontvangen is beperkt tot één volle theaterzaal, en het aantal aanmeldingen begint aardig op te lopen. En daarbij: er is een excursie-programma georganiseerd langs twee superinteressante locaties, daarvoor zijn de plaatsen in de bus al helemáál beperkt. En de geweldige branchegesprekken over inhoudelijke kwesties in de houtbranche wil je toch niet missen.

Met zijn allen het houtvak promoten

Over die Nationale Houtbouwprijs gesproken, trouwens: zodra de jury over de inzendingen heen is geweest verschijnt de voorselectie online, dat zal ergens eind september zijn. Nieuw is dat het publiek nu op álle voorgeselecteerde houtbouwprojecten kan stemmen. En zo de winnaar van de Publieksprijs bepalen. We hopen zo met zijn allen nóg meer promotie te kunnen maken voor de houtbouw: hoe meer mensen te weten komen hoe gaaf je met hout kunt bouwen, hoe beter voor de hele branche.

Ontknoping en bijspijkerenDe bekendmaking van de winnaars van die prijs vindt overigens in de middag van 14 november plaats, in het Zaantheater in Zaandam, tijdens de Houtdag. Dat is een congres over houtbouw, met nationale en internationale sprekers en pitches over innovaties en nieuwe inzichten. En met een informatiemarkt van leveranciers. Eigenlijk niet te missen voor iedereen die verstand heeft (of zou moeten hebben) van houtbouw. De inschrijving voor de Houtdag opent binnenkort dus noteer die dag alvast met potlood. De hele dag, want voor de ochtend van die dag bereiden we iets heel vets voor, daar wil je óók al bijzijn.

Het klinkt een beetje veel misschien, maar als je dit nu allemaal meteen even noteert en in werking zet, kun je je daarna volledig op het zakendoen gaan richten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer