Ga naar hoofdinhoud

De stemming is top!

Jazeker! Al mag stemmen ook nog steeds, nog even. De Houtdag gaat door en daar ben ik heel blij om. Je werkt niet voor niets al maanden aan zo’n dag, die met nadruk een live-event is. Schermen gaan we de komende tijd al genoeg zien. En een prijs reik je toch het liefst live uit.

En wat leuk is: iedereen lijkt er veel zin in te hebben: een leuke, inhoudelijke en veilige dag in de Gelderse provinciehoofdstad. We krijgen veel aanmeldingen op de valreep. Kennelijk mensen die de maatregelen en de risico-assessments even wilden afwachten. Welkom! De keuze om de Houtdag door te laten gaan staat in lijn met de inzichten zoals die door de theater- en evenementenbranche besproken zijn naar aanleiding van de jongste maatregelen. Het kan veilig.

Ik had vandaag nog even via Teams contact met Robert Schmitz, één van de sprekers op de Houtdag. De architect, partner bij White Arkitekter, zat in Kopenhagen voor een congres na een bezoek aan Venetië waar hij een prijs in ontvangst nam. Voor ons komt hij uit zijn woonplaats Stockholm naar Amsterdam. Hij oogde uitgerust, ook al sprak hij de laatste maanden doorlopend op congressen, voornamelijk virtueel, van Finland tot Chili. Het Sara Kulturhus is hèt houten gebouw waar op dit moment de wereld over praat. Ook Robert vindt het het fijnste om er live over te vertellen, voor een zaal waarvan hij de reacties kan peilen. Veel beter dan voor een scherm.

Ook Franco Piva heeft er zin in. Ik zag zijn naam pas tussen de auteurs van een grote studie voor de Europese Commissie over houtproductie en woningbouw. Druk bezet man. Hij zou iets bijzonders uithalen met een QR-code. Niet die éne, maar iets met Virtual Rality. Ik ben benieuwd of hem dat lukt.

En Shajay Booshan nut zijn spreekbeurt op de Houtdag uit om in Nederland een paar gespecialiseerde bedrijven te bezoeken die hem helpen bij de ontwikkeling van de on-site verplaatsbare houtproductiefabriekjes die volgens hem mass-customization naar een nieuw niveau gaan tillen.

Zo heeft iedereen en volop zin in. Niet in de laatste plaats de mensen voor wie het nog heel spannend gaat worden, de genomineerden van de Nationale Houtbouwprijs 2021. Heb je al gekeken naar de projecten en je stem uitgebracht? Hoe gaat de jury de awards verdelen denk je? Moeilijk? Of heel erg voor de hand liggend? Kom kijken wie de awards winnen en hoor wat de motivatie van de jury daarvoor was!

Ik ontmoet je graag komende woensdag (ja, dan al) tijden de Houtdag 2021

Kijk hier voor info, het programma en het boeken van tickets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer