Ga naar hoofdinhoud

Geniet

We moeten elkaar niet de put in praten. Negatief nieuws hebben we al 24 uur per dag in alle kranten, online en op de radio en tv. Dus in plaats van doemdenkscenario’s verzinnen en publiceren over de te verwachten bedrijvigheid in de bouw, is het veel opbeurender om te melden dat er nog zoveel gebouwd wordt.

Op dit moment lopen bijna alle bouwprojecten nog gewoon door, uiteraard met inachtneming van de maatregelen van het RIVM.
Branchevereniging Bouwend Nederland zit er bovenop met campagnes als #wijzijndoorbouwers. Aan de oproep aan aannemers en zzp’ers om in zoveel mogelijk foto’s en filmpjes te laten zien hoe zij (verantwoord) doorbouwen, wordt goed gehoor gegeven. Steeds met als hashtag #doorbouwers. Dat houdt de spirit er wel in.

Frappant is dat de houtsector zo’n oproep helemaal niet nodig heeft (gehad). Vanuit enthousiasme delen en liken handelaren, importeurs, fabrikanten en andere houtbewerkers en -verwerkers non-stop positieve berichten op sociale media. In plaats van doemdenken, wijzen ze op leuke orders, volle vrachtwagens, prachtige projecten, geinige voorvallen en nieuwe producten of activiteiten.

Want de zaken gaan goed, soms zelfs bijzonder goed. Het aantal houtbedrijven dat overheidssteun heeft aangevraagd, is minimaal. Voor de meeste is het gewoonweg niet nodig omdat er geen sprake is van een noemenswaardige terugval van de omzet.

Tussendoor hoor je nog wel eens angstig woorden als ‘onze sector is laatcyclisch’ en ‘de klap komt nog’ vallen. Ik zeg echter: geniet van het moment, dit pakt niemand ons meer af!

Marleen van Herwijnen
Hoofdredacteur Houtwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer