Ga naar hoofdinhoud

Het gebeurt gewoon

Leuk om te zien hoe steeds meer mensen enthousiast aan het worden zijn over bouwen met hout. Opmerkelijk dat er nog steeds zoveel basisvragen gesteld worden, over geluid, over brandwerendheid, over stabiliteit. Fijn dat we niet heel lang hoeven wachten op nòg meer voorbeelden.

Want we hebben het bouwprijs winnende Biosintrum, we hebben in het verre Oosterwolde en ook wel in de Flevopolder hele dorpen van houten nieuw- en zelfbouwhuizen. We hebben houten scholen allerwege. En houten villa’s, recreatiehuizen, natuurbeheerderspanden, zoutopslagplaatsen, Scouting-, hockey en voetbalclubhuizen. En we hebben al een tijdje Hotel Jakarta in Amsterdam. Maar we willen het nog steeds niet allemaal geloven en zien het nog steeds niet helemaal zitten.

Hoe fijn is het dan om te zien dat een seriematige kruislaaghoutbouwer nu alweer met zijn vijfde, zesde en zevende appartementencomplex bezig is. Dat een complete houten wijk op ons grootste waddeneiland zijn voltooiing nadert, dat bij die hoge, hybride toren in onze hoofdstad nu het kruislaaghout wordt aangeleverd en de montageploeg met grote klappen naar boven werkt, dat ze in een Rotterdamse haven alweer heel ver gevorderd zijn met een drijvend kantoor dat in het najaar af moet zijn…

Het moet nog elke dag uitgelegd worden hoeveel sneller het kan, hoeveel goedkoper en stikstof-armer, hoe comfortabel het wordt en hoe duurzaam het is. Maar uitleggen zou steeds minder hoeven. Vanaf dit moment. Want de bewijzen stapelen zich voor onze ogen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer