Ga naar hoofdinhoud

Houtbouwkliklijn

Pas ergens gelezen dat ‘kliklijn’ iets goeds is. Klikken wordt underrated, terwijl het niet meer is dan kennis doorgeven aan iemand die er wat mee doet. Weet niet of ik dat woke vindt of juist heel eng. Maarru… tip de redactie.

OK, houtbouwtiplijn, dan. Waar het om gaat is dat ik als journalist en dan ook nog met een wetenschappelijke achtergrond een volledigheidsneurose heb en dat het met die houtbouwprojecten in Nederland echt de spuitgaten begint uit te lopen.

Vandaag nog: is een collega in Delft geweest én in Kijkduin, om heel andere redenen. Stuurt ze me foto’s toe van keigave volledig houten woongebouwen en grondgebonden woningen. Die daar dus gewoon in het wild gebouwd worden zonder dat ik daar weet van heb!

Daar wordt ik dan heel hebberig van. En dan hebben we het nog niet over houtskeletbouw. Dat beschouwen we in ons land als bijna gewoon, terwijl er knetterambitieuze plannen liggen. Van de rijtjes woningen hier en daar die uit de hsb-fabrieken rollen willen we naar complete stadswijken in houtskeletbouw, flatwijken van hsb. Maar dat hsb, dat verpakken we in steenstrips en gipsplaten en we hangen lang niet altijd aan de grote klok dat mensen niet in mineraal maar in cellulose gaan wonen. Toch is dat dus knetterinteressant, wordt er van alles gebouwd en denkt er maar zelden een ontwikkelaar, bouwer of architect van: kom, laat ik de vakpers eens bellen.

Niet dat ik verlegen zit om copy. Er dienen zich nu al meer mooie projecten aan dan ik kwijt kan. Bijzondere, zeer goed uitgedachten en uitgevoerde projecten. Waar ik een prachtig magazine mee kan vullen en deze website van nieuws mee kan voorzien. Het is meer het ‘groenere gras-syndroom’, dat het op de volgende heuvel nòg sappiger zal zijn. Dus. Schroom niet las je zelf iets bijzonders onder handen hebt, of als je weet hebt van een gaaf project. Bel, of liever: mail ons dan. redactiehethoutblad@eisma.nl of j.schouten@eisma.nl. Het mag eventueel ook anoniem 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer