Ga naar hoofdinhoud

Met zijn allen maar veilig

Wat een opkomst, tijdens het webinar dat ik vorige week mocht presenteren. Dik 940 mensen tegelijk live. Ik probeer me soms voor te stellen hoe groot de schouwburgzaal zou zijn geweest als we allemaal fysiek bij elkaar hadden gezeten. Als dat gemogen had.

In het najaar hoop ik toch wel weer zoveel mogelijk mensen tijdens onze traditionele Houtdag te mogen begroeten. De mens dringt nu eenmaal graag schouder aan schouder samen in daartoe geëigende ruimten, raakt elkaars handen en schouders graag aan, dat werd tot voor kort tenminste nog niet als een vorm van #metoo uitgelegd, en staat graag in gehorige ruimten met een consumptie in de hand in elkaars oren te schreeuwen.

Ik heb het dan nog niet over de immense populariteit van Skihutten en Snollebollekes, waar men in nog veel intiemer lichamelijk contact als één lichaam massaal heen en weer en op en neer pleegt te bewegen. Wat ze bij De Staat trouwens ook tijdens ‘Witch Doctor‘ met zijn allen doen.

Ik denk dat de beurzen en toogdagen die allemaal naar het najaar zijn verplaatst wel eens heel anders zouden kunnen worden dan we nu nog net allemaal denken. Als ze al doorgaan zullen er timeslots zijn en strepen op de vloer en looprichtingen en afstand-apps. Wat geweldig dan dat er webinars bestaan. Facetimen en zoomen en wat niet al met een mannetje of achttien, zoals de Europese regeringsleiders doen… het zal allemaal wel. Maar het equivalent van een congres of een seminar, dat is toch wel het webinar. Minus, dat geef ik onmiddellijk toe, de netwerkcomponent. Gegeven privacyregels kunnen we deelnemers niet allemaal met zijn 900-den in een virtuele receptieruimte met virtuele bitterballen gooien om met elkaar te socializen. Maar daar wordt ongetwijfeld aan gewerkt.

Chatten en stemmen en klikken op call-to-actions, dat komt echter al aardig dichtbij massa-interactiviteit. En het belangrijkste: we steken er met elkaar flink wat van op, en dan geen virusinfectie.

Het webinar van 2 april kun je nog gewoon terugkijken

Op 14 mei presenteer ik alweer een webinar, ‘Bouwen met hout, hoe doe je dat?’ Ik zou het heel leuk vinden als je er virtueel bij zou kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer