Ga naar hoofdinhoud

Regisseur

Met enorm veel plezier kijk ik terug op de Houtwereld Praktijkdag. Dit jaar hadden we een recordopkomst van wel vijfhonderd gasten. Natuurlijk is de Houtwereld Praktijkdag, met acht edities in telkens weer een ander gastbedrijf, uitgegroeid tot een vaste waarde. Een echte bijeenkomst voor én door de houtbranche die niet alleen interessant en praktijkgericht is, maar gelijktijdig ook leuk en gezellig.

Wat dit jaar bijdroeg aan het succes is dat we neerstreken bij Dekker Hout in Vianen, waar altijd wel wat nieuws te zien en te doen is, én dat prefab op het programma stond.

Prefab is één van de bouwtrends die blijven aanhouden. Dat weten we allemaal. De industrie is druk aan het investeren om in een schone werkplaats kant-en-klare gebouwdelen voor te bereiden en daarmee het bouwproces aanzienlijk te versnellen en hogere kwaliteit te waarborgen. Ook biedt prefab meer houvast bij de planning en de praktijk van een drukke en soms hectische werkplaats.

Ik hoop dat ook houthandelaren inzien dat zij als regisseur een rol kunnen vervullen in prefab bouwen met hout. Door projecten binnen te halen, te begeleiden, partijen met raad en daad bij te staan, zelf het materiaal te leveren en samen te werken met timmerfabrieken die de houtskeletbouwcasco’s met prefab onderdelen aanleveren en monteren.

Collega-handelaren doen het al – dus waarom u niet?

Marleen van Herwijnen
hoofdredacteur & woodfluencer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer