Ga naar hoofdinhoud

Sexy

Na alle euforie die volgde op de immense aandacht van de media, politiek, architecten, woningcorporaties, beleidsmakers en houtsector voor het belang van hout voor een duurzame bouw, is het nu tijd om in praktische zin door te pakken. Hout is opeens een sexy bouwmateriaal – en dat imago moeten we hoog blijven houden.

Dat blijkt ook uit de vele mails en berichten via sociale media die ik de afgelopen periode ontving. Zo opperde iemand dat we nu echt moeten gaan denken vanuit de consumentenvraag. Wat heeft de bewoner er aan om in een houten huis te wonen, of in een houten gebouw te leven of te verblijven? En doe dat verhaal dan eens zonder het thema CO2/stikstof en zonder het woord circulair. Wat heb je dan nog over – en te bieden – dat voordelen geeft?

Want consumenten (maar ook corporaties en makelaars) zijn dol op praktische argumenten. Die trekken je over de streep. En als het lukt om kennis en kunde te combineren en vanuit een andere hoek te gaan stoeien met hout in de bouw, dan boek je succes en mag het houten gebouw best duurder zijn omdat het beter is.

Bestaande en nieuwe houtbouwers ijveren zich om hét circulaire, betaalbare houtbouwconcept te ontwikkelen en architecten verdiepen zich in alle houttechnologische mogelijkheden. Nu nog als een speer specifiek(er) onderwijs opzetten – en dan zijn we een heel eind.

Ik wens u fijne kerstdagen, een prettige jaarwisseling en alle goeds voor 2020!

Marleen van Herwijnen
Hoofdredacteur Houtwereld

Eén reactie op “Sexy

  • Inderdaad is opleiding belangrijk Marleen
    We verzorgen vanuit SKH en SHR al jaren opleidingen op de universiteiten van Eindhoven en Wageningen en op Larenstein
    Deze instituten geven aan meer te willen!! Wie pakt dit met ons op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer