Ga naar hoofdinhoud

Spanning

De houthandel en veel andere houtbedrijven kijken terug op een fantastische eerste helft van het jaar. In de zomer liep de vraag bij menigeen door. Wie zich de luxe (qua tijd) kon veroorloven om even vrij te zijn of zelfs het bedrijf dicht te doen, bleef bestookt worden met telefoontjes en mailtjes.

Handelaren leveren zich suf aan aannemers, zzp’ers en niet in de laatste plaats particulieren. Importeurs haasten zich om hun voorraden op peil te houden. Bijna overal stijgen de aanvoerprijzen, waardoor de vraag nóg verder toeneemt. Want beter nu bestellen dan straks een paar euro meer betalen.

Ook nu krijg ik slechts met moeite een handelaar, importeur of producent aan de telefoon als ik een vraagje heb. Veel te druk! Je kunt me haast niet blijer maken. Want gaat het goed met de sector, dan gaat het goed met mij. In professioneel opzicht. Ik heb nou eenmaal een houten hart.

De spanning – zowel positief als negatief – binnen bedrijven wordt zeker ook gevoed door al die enge verhalen. Overal lezen we immers dat de crisis in onze branche alsnog later toeslaat, laat-cyclisch als we zijn. Dat geldt ook voor bouwmarkten, doe-het-zelfzaken, meubelwinkels en verkopers van vloeren, keukens en dergelijke. Zij blijven een topomzet draaien. Maar eens houdt het op, zo wordt gevreesd.

Naar verwachting vallen er ontslagen, komen mensen thuis te zitten en hebben ze minder uit te geven. De huizenmarkt zal klappen krijgen. Ook dat heeft gevolgen voor de verkoop van kozijnen, deuren, tuinhout, trappen, vloeren en andere artikelen om woningen in te richten.

Tot zover de voorspellingen. Maar die hoeven niet per se uit te komen – en niet voor iedereen. Hou het hoofd koel en werk lekker door. En als ik je bel, druk me dan gewoon weg 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer