Ga naar hoofdinhoud

Trots op je werk!

Nederland telt volgens de Telefoongids & Gouden Gids 885 timmerfabrieken. Ja, u leest het goed: 885 stuks. Dat gaat van eenmanszaken tot bedrijven met meer dan 100 mensen in de productie.
Het is dan toch te bizar voor woorden dat we qua marketing zo achterlopen op de concurrerende materialen? Het resultaat daarvan is dat mensen dus blijven geloven in het sprookje over kozijnen zonder onderhoud, het verhaal dat de plasticindustrie hard blijft roepen.

Ik spreek veel producenten van timmerwerk en zie met enige regelmaat een andere fabriek van binnen. Het is grappig om te zien dat iedere timmerfabrikant een andere filosofie achter het productieproces heeft. En iedereen vindt dat hij/zij het mooiste kozijn maakt. Ze zijn echt (en met recht) trots op hun product. Of dit nu in een ver geautomatiseerde fabriek wordt vervaardigd of nog op de ambachtelijke manier.

Die trots moet volgens mij veel meer uitgedragen worden. Het houten kozijn is sowieso het mooiste kozijn wat er is. Het straalt warmte uit, heeft klasse, ontelbare mogelijkheden en ga zo maar door. Om nog maar niet te beginnen over de positieve milieu-aspecten van kozijnen in hout. Zelf weten we het allemaal wel, maar die informatie moet naar buiten.

Tegenwoordig is online het beste platform om dit te etaleren. Daar gaan mensen kijken om inspiratie op te doen als ze een woning gaan bouwen of verbouwen. Dus daar moeten we als hout ook goed vindbaar zijn.
Hoewel dat nu al beter is dan een paar jaar geleden, moet het nog beter. We hebben immers een prachtig product en daar mogen én moeten we met z’n allen trots op zijn.

Dus mooie foto’s, verhalen, filmpjes, noem maar op. Zet het online en laat zien wat de mogelijkheden zijn!

Splinter

Deze opinierubriek wordt geschreven door een selecte en gevarieerde groep vaklieden in de houtsector.

Lees ook: Niet laten verleiden (blog van Splinter)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer