Ga naar hoofdinhoud

Tuinkantoor

Op de Nederlandse markt maken steeds meer houtbouwers hun entree. Ter aanvulling van houtskeletbouwers die al jaren prima uit de voeten kunnen in hun nichemarkten die ze steeds groter zien worden, staat nu een groeiende groep bedrijven op die niet alleen massief hout en gelamineerd hout, maar ook LVL en CLT in hun modulaire units toepassen.

Bepaalde houtbouwers komen voort vanuit investeringsfirma’s en zijn bij uitstek conceptdenkers. Wensen vanuit de markt en maatschappij worden vertaald in modulaire en circulaire bouwsystemen, die soms volledig in eigen fabrieken worden gemaakt en een andere keer in het buitenland prefab worden geproduceerd en in Nederland geassembleerd.

Andere houtbouwers worden opgericht door traditionele bouwbedrijven die in hout een groeimarkt zien en daar graag een graantje van willen meepikken.
Weer een andere groep biedt vanuit het buitenland houtbouwsystemen aan die via een Nederlandse tussenschakel per project worden customized.

Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat ze groots denken. In de Smart Industry-fabrieken draaien machines en mensen zo groot mogelijke producties. Schaalvergroting is wat ze voor ogen hebben. 24/7 van de lopende band rollende houten huizen en prefab-elementen en modules voor hoogbouw en appartementengebouwen is waar ze van dromen.

Een Belgische houtschakelbouwer denkt kleiner, individueler, en komt met een briljant idee. Hij roept werkgevers op hun medewerkers een tuinkantoor in plaats van een bedrijfsauto te geven. De coronacrisis heeft er immers voor gezorgd dat thuiswerken het nieuwe normaal is geworden. Voor wie thuis geen werkkamer of rustige werkplek heeft maar wel een tuin, kan een hoogkwalitatief houten tuinhuisje een uitkomst zijn.

Tuinkantoren zijn te koop, te huur en ertussenin (huur-koop). Het idee is bovendien fiscaal interessant voor de werkgever. Een mogelijke buitenkans dus voor werknemer én werkgever.

Marleen van Herwijnen
Hoofdredacteur Houtwereld

(foto: Systimber)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer