Ga naar hoofdinhoud

Verdringen

Beste mensen, we zijn Nederlanders, dus er is altijd wel wat te klagen. Ook nu weer. Sinds we terug zijn van vakantie hebben de landelijke media het – zo lijkt het wel – alleen maar over krimp, teruggang en andere economische problemen.

Voor het eerst sinds oktober 2015 daalt de bouwproductie, er worden minder nieuwbouwvergunningen afgegeven en sommige bouwprojecten stagneren. Bouwers hebben capaciteitsgebrek, worden geplaagd door hoge bouwkosten en ook hun omzet moet er aan geloven.

Houtbouwers en hun toeleveranciers van hout en prefab-elementen weigeren gelukkig Somberman te zijn. In de nieuwste Houtwereld geven ze aan stevig te hebben geïnvesteerd in hun producties en innovaties. Ze zien hun afzet groeien en een mooie toekomst voor zichzelf weggelegd. Het is ook een ideaal moment om wat ‘vlees’ op de botten te creëren.

In het kielzog van de groeiende populariteit van bouwen met hout, varen houtskeletbouwers en andere leveranciers van houtbouw en prefabelementen lekker mee. Het zit wel goed met het overheidsbeleid om duurzame bouwmaterialen toe te passen, de eisen voor bijna-energieneutrale gebouwen (BENG) zijn voor hout in positieve zin bijgesteld en volgende maand barst de nieuwe houtpromotiecampagne van Centrum Hout los.

Allemaal positieve signalen dat hout misschien wel aankoerst op een verdringingsmarkt.

Marleen van Herwijnen
hoofdredacteur & woodfluencerGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer