Ga naar hoofdinhoud

Waar is dat feestje?

In Goirle, natuurlijk. Mis het niet. We gaan een traditie in de houtwereld in ere herstellen en daar moet je bij zijn. Want samen maken we die traditie. Je bent toch zeker niet vergeten je aan te melden?

OK, ik heb er dus nog maar één van dichtbij meegemaakt, zo’n Houtwereldpraktijkdag, dat was vlak voor de corona, bij Dekker Hout. Dat was een legendarische, recordbrekende bijeenkomst. En van mijn voorganger, Marleen van Herwijnen, die sowieso ontzettend veel energie en passie stopte in alles wat ze deed, heb ik genoeg verhalen gehoord over hoe in fabriekshallen en toonzalen van handelaren en timmerfabrieken alle faciliteiten moesten worden binnengehesen om er een evenement van allure van te maken. Tot en met de verkeersregelaars en mobile toiletten aan toe.

Want dat was de Houtwereldpraktijkdag oude stijl: met zo veel mogelijk professionals uit het houtvak samenkomen in het bedrijf van één van de collega’s, daar een kort inhoudelijk programma bijwonen, een rondleiding krijgen en verder vooral veel praten met de sponsoren en elkaar. Van dat oude concept hebben we al het goede behouden, er wat aan toegevoegd en de lastige dingen laten vallen.

Want geef toe: waarom zou je in een te hete of te koude hal op gehuurde klapstoeltjes gaan zitten als dat ook in het comfortabele pluche van een airconditioned theaterzaal kan? Die zalen zijn daarvoor gemaakt. En ze zijn uitgerust met deugdelijk sanitair, deskundig personeel en comfortabele horeca-voorzieningen. Randvoorwaardelijk zit het dus wel snor. Vandaar de keuze voor het charmante cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle.

Maar de rest is gebleven: een interessant bedrijffsbezoek? Wel twee! Een excursie naar een van de meest dynamische timmerfabrieken van het moment, Frank van Roij, en één van de bijzonderste houten gebouwen van het moment, het HAVEP-gebouw, zit in het pakket, als je je tenminste tijdig aanmeldt, want die plaatsen zijn beperkt.

Maar wie die bus mist is hoeft zich toch niet te vervelen. De sponsoren (op dit moment 16 and counting) verzorgen toffe stands met info over hun producten en diensten. En daarnaast is er een ontspannen maar daarmee juist heel informatief inhoudelijk programma. Drie aparte ‘branchegesprekken’. Ondanks dat ik die persoonlijk leidt wordt het toch heel interessant, dat kan niet anders met de line-up aan bijzondere sprekers met bijzondere kennis die we daar op het podium hebben.

En wat nog geweldiger is: jij bent er. En een heleboel collega’s die ongeveer of precies hetzelfde doen als jij. En als er iets leuk is dan is het met vakgenoten over je vak praten. Je hoort nog eens wat dat normaal gesproken net buiten je scope zou vallen en toch interessant is. En het kan tot interessante vervolggesprekken leiden. Dat is wat volgens mij netwerken is.


Ik zou er dus maar bij zijn op 24 oktober 2023. Om samen inhoud te gaan geven aan die mooie Houtwereld Praktijkdag-traditie. Op naar Brabant!

meer informatie vind je en inschrijven kun je via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer