Ga naar hoofdinhoud

Weethonger en wakker worden

Dat is me wat: zijn we bezig met het rondbellen voor sprekers op ons Digitale Houtbouwcongres (over seriematige woningbouw met hout), stuiten we om de drie gasten wel op een bijeenkomst, webinar, kennissessie waar we nog geen weet van hadden. Houtbouw is echt aan het doorpakken!

Schrijf het maar alvast met potlood op: donderdagmiddag 1 oktober: Nationaal Digitaal Houtbouwcongres over grootschalige woningbouw met hout. Want dat gaat wel door. Al is er morgen een leuk webinar over HAUT, ben ik volgende week bij de perslancering van een boek over biobased bouwen, organiseren mijn collega’s van Eisma Content Marketing in september een webinar in samenwerking met een paar grote Duitstalige kruislaaghoutleveranciers, en was op die 1 oktober eigenlijk ook een bijeenkomst van de Rijksoverheid over biobased bouwen gepland (die niet doorgaat wegens de corona). Ik bedoel maar. Er is iets gaande.

De landelijke en regionale pers en de algemene vakbladen lijken de houtbouw nu ook te ontdekken. De collegabladen Bouwwereld en ArchitectuurNL hadden de trend naar circulariteit en remontabiliteit al wel een tijdje in de smiezen. Maar nu begint zelfs betonlobbykrant Cobouw stukken te schrijven over modulaire woningbouw in clt. Het moet niet gekker worden.

Het moet natuurlijk wél gekker worden. Juist. We moeten met zijn allen net zolang aan bomen blijven schudden totdat daar duizenden houten gebouwen uit komen vallen: appartementcomplexen, rijtjeshuizen, fabriekshallen, ziekenhuizen… net zolang totdat de mensen alleen nog maar bevreemd op kunnen kijken als ze ergens een prefab cementmuur in een zware kraan zien hangen: góh, wordt dat nog gedaan?

Eén reactie op “Weethonger en wakker worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer