Ga naar hoofdinhoud

‘Slechts’ 46.617 bomen geplant tijdens herbebossingscampagne Kameroen

In het gebied rond Mount Cameroon, het Kameroen-massief in het gelijknamige West-Afrikaanse land, is een campagne gaande voor de herbebossing van 100 hectare met 240.000 bomen. In de eerste campagne van het jaar werd ‘slechts’ 46.617 bomen geplant.

De ambitie is om het project in 2024 af te ronden, er is ook vorig jaar al een campagne geweest, zodat er nu in totaal 70 594 nieuwe bomen staan, dat is ongeveer 28 procent van de ambitie, meldt bosbeschermingsorganisatie Abitb. Er volgt dit jaar nog een campagne in het najaar en ook in begin 2024 is er een.

Bij de heraanplant zijn drie bosbedrijven betrokken, Grumcam, Pallisco, Seef en Sefac. Het is op hun plantages en in door hun kappers opgengehakte plekken in het bos waar de nieuwe, opgekweekte bomen worden geplant. Het plan was duidelijk om meer meters te maken, maar het zat niet mee. Tot de problemen die Abitb opsomt behoren een tekort aan kweekgoed van voldoende hoogte (daardoor zal er in het najaar juist heel veel geschikt plantgoed zijn, meer dan 100.000 zaailingen), maar de hoofdzaak zit hem in het voorbereiden van de gronden. Groot materieel ontbrak of kon minder vaak rijden door tekorten aan brandstof (door gestegen prijzen). Om die reden hebben de medewerkers veel werkzaamheden met de hand moeten doen. Wat hun prestatie des te bewonderenswaardiger maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer