Ga naar hoofdinhoud

Mega distributiecentrum van hout en stro in Flevoland

Bestseller, het Deense moederbedrijf van kledingmerken Vila, Vero Moda en Jack & Jones, bouwt een groot en opvallend distributiecentrum in Flevoland. Het pand wordt gebouwd met natuurlijke materialen als hout en stro.

Een distributiecentrum van hout. Havep deed het recent in Goirle. In een tijd dat de ‘verdozing’ en duurzaamheid hoog op de agenda staan, kondigt Bestseller een uniek project aan. De retailer bouwt in Lelystad een groot distributiecentrum (155.000 vierkante meter) dat wordt opgetrokken uit hout, stro en andere biobased materialen. Ook in het interieur blijft hout in zicht, laat de Deense architect Henning Larsen weten.

Het pand is dus van de hand van architectenbureau Henning Larsen en technisch adviseur Ramboll en wordt naar verwachting in 2026 opgeleverd. Het Logistics Center West (LCW) krijgt een groen dak om de biodiversiteit te verbeteren.

De logistieke hub zal kantoren, shuttleopslag, palletshuttle en een restaurant met daktuin en terras omvatten. Ook komt er voldoende ruimte in de omringende natuur voor werknemers en bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer