Ga naar hoofdinhoud

Project: WRC aan de gevel in Groningen

In Groningen is het project ‘OeverBorch’ gebouwd. Een gebouw met acht luxe appartementen, gelegen aan de oever van een vijver. Voor de gevel is gebruik gemaakt van WRC gevelbekleding. Kijken?

De appartementen zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en een aardwarmtesysteem met een eigen warmtepomp. Voor de gevel is gebruik gemaakt van Western Red Cedar, WRC gevel bekleding van Houthandel Van Dam.


WRC is een Noord-Amerikaanse naaldhoutsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Het is populair om toe te passen als gevelbekleding omdat het op een mooie en natuurlijke manier vergrijsd. De volumieke massa en de zachtheid van Western Red Cedar zorgen ervoor dat het makkelijk te bewerken en verwerken is.

Verder kenmerkt dit hout zich door kleurvariaties die uiteenlopen van licht geelbruin, via rozebruin en zalmkleurig naar chocoladebruin. Deze variaties zijn met name goed te zien na het schaven. Zonder behandeling zullen deze kleuren binnen korte tijd vergrijzen naar egaal grijs. 

WRC gevel voor appartementen Oeverborch

De appartementen variëren in grootte vanaf 125 vierkante meter tot 169 vierkante meter. Alle appartementen hebben een eigen garage en/of berging met ruimte voor een auto en het stallen van fietsen en een parkeerplaats op eigen terrein. De appartementen hebben 2 of 3 slaapkamers, een inloopkast en een ruim terras en/of balkon.

De Zwarte Hond is de architect van het pand, Hesco Bouw heeft het neergezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer