Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe voorzitter Eumabois

Luigi De Vito wenst Jürgen Köppel succes in zijn functie als nieuwe voorzitter

De jaarlijkse Algemene Vergadering van Eumabois werd op 22 en 23 september in Krakau georganiseerd door de Poolse Vereniging DROMA. Na 6 jaar zijn rol vervuld te hebben als voorzitter en 3 jaar als vicevoorzitter, heeft Jürgen Köppel het stokje van de Europese Federatie overgedragen aan Luigi De Vito. Hij ondersteunt de Federatie al sinds 2016 als vicevoorzitter en wordt vervangen door Frederik Meyer (Homag Group).

In zijn afscheidstoespraak zei Köppel: “Ik ben zeer verheugd dat zulke topvertegenwoordigers van onze industrie op Europees niveau ondersteuning bieden en zo onze gemeenschappelijke Europese ideeën wereldwijd aanjagen. Europese houtbewerkingsmachines en -gereedschappen lopen wereldwijd voorop. Deze leidende positie willen we graag handhaven en verder uitbouwen met de steun van onze Federatie.

Ik wil iedereen bedanken die me in mijn werk als voorzitter bij Eumabois heeft gesteund. In het bijzonder Luigi De Vito die in de afgelopen 6 jaar van samenwerking, als voormalig concurrent, een sterke strijdmakker en vriend is geworden.”

Nieuwe voorzitter

Luigi De Vito zei in zijn inaugurele rede als nieuwe voorzitter: “Ik wil mijn beste wensen uitspreken aan de nieuwe Raad van Bestuur die voor de komende drie jaar in functie zal zijn. Mijn oprechte dank gaat uit naar alle vertrekkende bestuursleden met wie ik heb samengewerkt en die de afgelopen jaren hebben bijgedragen om Eumabois op het huidige niveau van kwaliteit en invloed wereldwijd te brengen.

Ten slotte gaat een heel speciale dank uit naar Jürgen Köppel. De jaren die we samen hebben doorgebracht, werden gevoed door een sterke geest van samenwerking en wederzijds respect. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg trots ben op het samen verrichte werk en op de behaalde resultaten.”

Raad van Bestuur

Tot slot is ook de Raad van Bestuur van Eumabois vernieuwd. Het nieuwe bestuur met Wolfgang Rohner (IMA Schelling), Daniel Bucher (Striebig) en Ismet Toktas (AES Group), kan rekenen op een samenstelling op het hoogste niveau in de sector. Aftredende leden zijn Samuel Hänni (Lamello) en Mustafa Sabri Erol (Törk Makine).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer