Ga naar hoofdinhoud

Omzet Hout- en bouwmaterialen eerste kwartaal 12,8% hoger

In het eerste kwartaal van 2022 was de omzet van in de hout- en bouwmaterialenindustrie 12,8 procent hoger dan een jaar eerder. Dit komt vooral door de hogere prijzen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De totale Nederlandse industrie zette in het eerste kwartaal 24,5 procent meer om. De aardolie-industrie noteerde daarbinnen een omzetstijging van 80,4 procent door de enorm gestegen olieprijzen.  

De binnenlandse en de buitenlandse omzet van industriële producenten waren in het eerste kwartaal van 2022 respectievelijk 25,1 en 24,1 procent hoger dan een jaar eerder. De afzetprijzen waren 23,2 procent hoger dan een jaar eerder. Het aantal faillissementen bedroeg 27 tegen 19 in het eerste kwartaal vorig jaar.

Bron: CBS

Per saldo 25,4 procent van de ondernemers gaf aan voor het tweede kwartaal van 2022 een hogere omzet te verwachten. Hiermee zijn ondernemers positiever gestemd over de omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder (18,5 procent). Het saldo wordt bepaald door het percentage negatief gestemde ondernemers af te trekken van het percentage positief gestemde ondernemers.

Per saldo 20,4 procent van de ondernemers verwacht dat de personeelssterkte ook zal toenemen in het tweede kwartaal van 2022. Hiermee zijn ondernemers positiever gestemd over de personeelssterkte dan in het tweede kwartaal van 2021, toen per saldo 11,1 procent van de ondernemers een toename van de personeelssterkte verwachtte.

Lees ook: Producentenvertrouwen daalt in hout- en bouwmaterialenindustrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer