Ga naar hoofdinhoud

Duco vervangt 30 diesel bedrijfswagens voor elektrische

Duco heeft 30 bedrijfswagens die op diesel reden vervangen door honderd procent elektrische voortuigen. Duco heeft in totaal 90 wagens rijden waaronder ook hybride voertuigen.

Duco wil op termijn het volledige wagenpark vergroenen. Vertegenwoordigers rijden nu nog hybride auto’s. Maar geleidelijk aan zal de omschakeling ook hier gebeuren zodat het volledige wagenpark honderd procent elektrisch wordt. Het bedrijf investeerde 1,5 miljoen euro in het nieuwe wagenpark.

Minder onderhoud

Elektrisch rijden is niet alleen milieuvriendelijker doordat je geen CO2 uitstoot. Door hun elektrische motor zijn elektrische wagens ook efficiënter en goedkoper in onderhoud.

Facility manager Dries Caulier: ‘de groene bedrijfswagens zijn niet enkel een goede zaak voor het milieu. Ze hebben ook heel wat minder onderhoud nodig dan hun voorgangers die op diesel reden. Bovendien rij je volledig geruisloos, wat in tijden waar ‘lawaai’ de standaard is geworden, een welgekomen verademing is.’

Nieuwe laadpalen

De nieuwe elektrische vloot gaat ook gepaard met een investering in laadpalen. De parkeerplaats telt nu niet minder dan 25 dubbele laadpalen (50 laadpunten) die zowel door werknemers, alsook door klanten én dealers kunnen worden gebruikt. Hier werd bewust gekozen voor esthetisch, strakke laadpalen zodat ze passen bij de stijl van het bedrijfsgebouw.

Op de daken van de bedrijfsgebouwen liggen maar liefst 4861 zonnepanelen met een vermogen van 1500 kWp. De stroom, opgebracht door de zonnepanelen, wordt gebruikt om de 50 laadpunten te voorzien. Om zo optimaal mogelijk de beschikbare zonnestroom te verdelen aan de laadpalen, wordt een passende Load Balancing gebruikt. Een systeem dat in de nabije toekomst uitgebreid kan worden met weersvoorspellingen en dagprijzen.

Dries Caulier legt uit: ‘Het laadt de wagens op onder de meest gunstige omstandigheden. Zo wacht hij met laden tot de zon het meest aanwezig is. Ook wacht de software met laden tot momenten in de markt waarbij de stroomprijs het laagst is.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer