Ga naar hoofdinhoud

Noordman Hout gaat hybride bezorgen met nieuwe vrachtwagen van Scania

Houthandel Noordman Hout uit Leiden en Oegstgeest heeft een Scania PHEV plug-in hybride aangeschaft; het is de eerste Scania plug-in hybride in de Bollenstreek. De houthandel is hiermee voorbereid op de toekomstige zero-emissiezones en gaat hout hybride bezorgen.

Noordman Hout bezorgt hout- en bouwproducten in de Randstad en bestelde de Scania hybride vrachtwagen, P320 6×2, met het oog op de komende zero-emissiezones. De truck, voorzien van schuifzeilopbouw en kooiaap.

De P-serie is relatief licht en heeft een wielbasis van 4.950 mm en een 320 pk 9-liter motor met een 90KWh multi-batterij. De wagen heeft een kooiaap waarmee de chauffeur niet alleen de lading kan lossen, maar ook de laatste meters kan afleggen als het echt krap wordt.

Zesde generatie kiest duurzaam

Noordman Hout hybride bezorgen met nieuwe Scania

De broers Alexander en Max Noordman vormen de zesde generatie van Houthandel Noordman. Met een klein wagenpark wordt vanuit de vestigingen in Leiden en Oegstgeest hout en bouwmateriaal bezorgd. Alexander Noordman legt uit dat de Euro 5-motor van één van de twee trucks het balletje aan het rollen bracht. ‘Om onze klanten in de stad te kunnen bedienen zonder steeds een ontheffing te hoeven aanvragen, zijn we ons gaan oriënteren op alternatieve brandstoffen en aandrijflijnen.’

Hout hybride bezorgen

Op basis van GPS kan volledig automatisch geschakeld worden tussen de verbrandingsmotor en elektrisch rijden. Op het moment dat het voertuig de binnenstad in rijdt, schakelt het zonder tussenkomst van de chauffeur over op de elektrische aandrijflijn. Het opladen gebeurt ’s nachts in Oegstgeest waar Houthandel Noordman vorig jaar een nieuw (gasloos) pand betrok met 460 zonnepanelen op het dak. Deze leveren tevens stroom voor de schaverij.

Lees hier een reportage over Noordman Hout die Houtwereld maakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer