Ga naar hoofdinhoud

Renovatieproject gebruikt volledig circulair hout en glas

Vastgoedonderhoudsbedrijf Hemubo heeft de ramen en deuren van de acht appartementen van gebouw De Bosleeuw in Bos en Lommer gerenoveerd met volledig circulair hout en HR++ glas. Kegro Deuren, Timmerfabriek De jong en GSF Glasgroep werkten er aan mee.

Met de curculaire renovatie van de acht woningen in opdracht van corporatie Stadgenoot wordt naar schatting 95 procent op de gebruikelijke CO2-uitstoot bespaard, schrijft Aannemervak.nl.
De toestand van de kozijnen en deuren was kennelijk zo slecht dat ze geheel vervangen moesten worden. Hiervoor werd hout uit een ander project gehaald dat bij Hemubo ruw verzaagd werd, van spijkers ontdaan en verduurzaamd. Timmerfabriek de jong in Woudsend deed het kleinere reparatiewerk en maakte er kozijnen en gevelbetimmering van. Kegro Deuren verwerkte geheel in eigen beheer het meranti van oude deuren: lamineerde het en maakte er nieuwe deuren van.
De GSF Glasgroep, waar Hemubo in participeert, ontwikkelde een dienst waarbij bestaand isolatie glas wordt uitgenomen, gereinigd, gesneden en opnieuw tot isolatieglas verwerkt. Dat gebeurde ook in dit geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer