Ga naar hoofdinhoud

Het Houtblad nr. 2 – 2019

6 Simpel maar niet eenduidig Een simpel vakantiehuis in een duinengebied langs de Australische Bocht. Architect Austin Manyard ontwierp een cilinder in twee lagen met een open plattegrond. Het bouwmateriaal bestaat uit louter lokale houtsoorten.

12 Oud hout als ornament In het Amsterdamse Hotel Van de Vijsel, een voormalige houtfabriek, liet architect Minke Wagenaar het oude hout in het zicht, maar handhaafde het niet als draagconstructie.

20 Demontabele bomen Architect Luo Yujie ontwierp een modulair verkoopcentrum dat er uit ziet als een bos en dat na bewezen diensten weer kan worden afgebroken. Het Long Fu Experience center werd in 49 dagen gemonteerd.

26 Reciprocerende dakconstructie Het Frans Masereel Centrum voor Vlaamse grafisch kunstenaars, kreeg een paviljoen naar ontwerp van Ido Avissar en Hideyuki Nakayama. 800 balken dragen een doorsneden dak.

30 Noordeloos zoekt het zelf uit Op verzoek van de bewoners van Noordeloos ontwierp De Zwarte Hond een gemeenschapshuis van drie in elkaar geschoven volumen. Hout versterkt het gemeenschapsgevoel en de geborgenheid.

38 Prijswinnend duurzaamheidscentrum Het winnen van de Nederlandse Bouwprijs zegt veel over het Biosintrum in Oosterwolde. Paul de Ruiter ontwierp dit duurzaamheidscentrum rond een open atrium en liet al het hout in het zicht.

 

Premium artikel

Premium-artikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Houtwereld en Het Houtblad.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Word digitaal abonnee en ontvang:

  • Het vakblad Houtwereld of Het Houtblad
  • Complete vakblad online
  • Wekelijkse gratis nieuwsbrief
  • Dagelijks nieuws op Houtwereld.nl en social media

Probeer nu 3 dagen gratis!

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer