Ga naar hoofdinhoud
Het Houtblad 3 2019

Het Houtblad nr. 3 – 2019

p.6 Filipijnse cultuur met Oostenrijks hout Een terminal met een houten constructie moet de bezoekers van het één na grootste vliegveld van de Filipijnen, Mactan Cebu International Airport, een warm resortgevoel geven. De houten dragers kwamen wel van de andere kant van de wereld: het Oostenrijkse dorpje Ober Grafendorf.

p.12 Biophilic design De gestapelde woning Freebooter in Amsterdam van architectenbureau GG-loop heeft natuurlijke vormen, een massieve constructie in hout en houten gevellamellen.

p.16 Rustgevend gevelbeeld Geen enkele gevel heeft een repeterend patroon, een hele puzzel voor RoosRos Architecten. Basisschool voor speciaal onderwijs de Zonneboom in Roosendaal kreeg er een vrolijk uiterlijk door en is toch prikkelarm.

p.18 Bibliotheek in een schuur Een agrarisch gebouw in Kressbronn am Bodensee moest een bibliotheek en een gemeenschapshuis worden. Een uitdaging voor Steimle architecten, dat een complex spel tussen oud en nieuw ontwierp.

p.26 Het ei van Columbus heet TIJ Vogelobservatiepost TIJ aan het Haringvliet biedt vogelaars zicht op het nestelen van de grote stern, en architectuurliefhebbers een blik op de gebundelde creativiteit van Ro&Ad Architecten en RAU Architects.

p.30 Gezelligheid voor Zoutman In het nieuwe hoofdkantoor van zouthandelaar Zoutman in Roeselare mocht wel wat warmte en gezelligheid, vond CAAN Architecten. Dus werden een aantal ruimten betimmerd met essenhout.

p.32 De toekomst van Klein Amsterdam Een school met een bijzonder onderwijsconcept en een bijzonder gebouw. SeARCH Architects bouwde een demontabel, tijdelijk schoolgebouw, met alle ruimte voor projectmatig leren.

p.46 Wijnmaken in hout Rijpen doet wijn al eeuwen in houten tonnen. Op het landgoed van Chateau Bousval ontwierp AWAA Architecten een heuvelvormige wijnfabriek, ook grotendeels van hout.

Premium artikel

Premium-artikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Houtwereld en Het Houtblad.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Word digitaal abonnee en ontvang:

  • Het vakblad Houtwereld of Het Houtblad
  • Complete vakblad online
  • Wekelijkse gratis nieuwsbrief
  • Dagelijks nieuws op Houtwereld.nl en social media

Probeer nu 3 dagen gratis!

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer