Ga naar hoofdinhoud

48,2 kuub azobé voor voetgangersbrug Rotterdam

De houten brug over de Butaanweg Rotterdam is recent officieel geopend. Hupkes Wijma had 48,2 kuub azobé nodig voor de constructie van de brug die een lengte heeft van 36 meter.

De 36 meter lange en 3 meter brede houten voetgangersbrug verbindt de parkeerplaats met het bouwterrein en kantoorruimtes van het Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam.

Hier wordt momenteel een biobrandstoffenfabriek gebouwd waar van frituurvet en restafval brandstof wordt geproduceerd. Deze nieuwe fabriek gaat 820.000 ton biobrandstof maken, genoeg om de tanks van 25 miljoen auto’s te vullen.

Prefab gemaakt door Hupkes Wijma

De brug is door Hupkes Wijma volledig in Kampen geprefabriceerd en door Mammoet per wegtransport naar Rotterdam gebracht. Medewerkers aan de nieuwe fabriek kunnen nu veilig de Butaanweg en het parallel lopende fietspad en spoor oversteken.

In de constructie is 48.2 kuub azobé gebruikt, gelijk aan de opslag van 78.85 ton CO2. Door het gebruik van 100 procent FSC-gecertificeerd hout wordt duurzaam bosbeheer wereldwijd gestimuleerd.


De brug is door Worley in opdracht van Shell besteld. Aannemersbedrijf A. de Reus heeft grondwerkzaamheden voor de funderingen verzorgd.

Lees ook:

Waterschap bouwt houten leidingbrug in Terwolde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer