Ga naar hoofdinhoud

De Vreugd Houtagenturen overgedragen aan Roest

Per januari 2023 is Eric Roest eigenaar van het bedrijf De Vreugd Houtagenturen. Eigenaar René de Vreugd draagt zijn agentschap voor een aantal houtleveranciers aan hem over. De Vreugd gaat zich toeleggen op curatorschap en advies aan kunstinstellingen.

De Vreugd (1956) heeft zijn houtagentschap 41 jaar geleid. Het agentschap vertegenwoordigt Midden-Europese houtzagerijen, handelt exclusief voor de Benelux in plaatmateriaal van Holzwerke Gmach in Pösing en in pellets van EnergiePellets Hosenfeld in de gelijknamige plaats.


Eric Roest (1987) zet deze activiteiten dus voort onder zijn eigen bedrijfsnaam Roest Agenturen. Daarnaast is hij een van de oprichters, zo’n 10 jaar geleden, van de Zuiver Bouwgroep in Haarlem. De houtagenturen krijgen per 1 Januari 2023 zijn prioriteit. Daarnaast blijft Roest, afgestudeerde bouwkundige, actief met het begeleiden van omgevingsvergunningen en technische ontwerpen voor ingenieursbureau’s.

Kunstenaar en curator

René de Vreugd is niet van plan op zijn lauweren te gaan rusten. Hij start per 1.1.2023 ‘Arvee Art+Advice‘ en adviseert in dat verband kunstinstellingen bij het samenstellen van exposities. Dit heeft De Vreugd als onafhankelijk curator in het verleden al vaak voor musea , galerieën en kunst-gerelateerde instellingen gedaan, zoals voor het ICC (International Cultural Centre) in Venetië.

Daarnaast exposeert René, onder de naam Arvee, zijn eigen abstracte schilderijen (www.arveeart.com) al meer dan 40 jaar op nationale en internationale podia. Momenteel is een overzichtstentoonstelling van zijn werk tot eind 2022 te zien in Museum MUSIOM in Amersfoort. René werkt vanuit Helmond en Mijas Costa in Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer