Ga naar hoofdinhoud

Engelse investeerder verwerft 50 procent van Nederlands Bamboo Logic

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Hive Energy heeft 50 procent van de aandelen verworven van Bamboo Logic, een Nijmeegs bedrijf dat in Europa bamboobossen aanplant en de oogst daarvan verkoopt aan de industrie.

Met het nu bereikte partnerschap verwerft Bamboo Logic de middelen om 2000 hectare aan bamboe aan te planten in Portugal. Hive Energy is een financieringsmaatschappij die zich onder het motto ‘racing to safe the planet’ door heel Europa inlaat met initiatieven die op verschillende manieren aan energietransitie en klimaatadaptatie werken.
Bamboo Logic bestaat uit een groep specialisten in het cultiveren van bamboebossen en de verkoop van de producten uit bamboebossen. Het bedrijf plant zelf bamboe voor commerciële doeleinden aan, maar adviseert ook anderen die daar mee willen beginnen.
De grassoort bamboe groeit zeer snel en neemt daarbij heel veel CO2 op. Door de oogst te gebruiken voor allerlei toepassingen (de scheuten zijn eetbaar, de staken voor allerlei doeleinden te gebruiken, verzaagd of vervezeld kunnen er planken en balken van gemaakt worden) blijft de CO2 opgeslagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer