Ga naar hoofdinhoud

21 oktober: oriëntatie ochtend kantenaanlijmen

21 oktober: oriëntatie ochtend kantenaanlijmen

Kantenaanlijmen is mogelijk één van de moeilijkste en meest tijdrovende klussen in de interieurwerkplaats. De werkzaamheden zijn te vereenvoudigen door gebruik te maken van een kantenaanlijmmachine. Maar welke? Net zoals er tientallen soorten kantenband zijn, bestaat de keuze bij kantenaanlijmmachines eveneens uit een groot aantal typen.

Om professionals te informeren over de eigenschappen en verschillen van de diverse machines, organiseert De Groot bewerkingsmachines een oriëntatie ochtend. Hier leren deelnemers alles over kantenaanlijmen en ontdekken wat voor hen de beste machine, lijmsoort en kantenband is.

Om aan alle richtlijnen te voldoen, is het aantal plaatsen beperkt.

Programma Oriëntatie-ochtend Kantenaanlijmmachines

– 08.00 -09.00: Ontbijt en welkomstwoord

– 09.00-10.15: Demonstratie kantenaanlijmmachines Biesse Akron 1130 en Akron 1110
De kantenaanlijmmachine is technisch gezien de meest complexe machine in een werkplaats. Voor elk detail van de kant is een losse bewerkingsunit verkrijgbaar. Wat doet elke unit en welke heb je nodig voor jouw werkzaamheden? Tijdens de interactieve demonstratie ontleden specialisten de hele machine en laten zien hoe je een goede kant maakt.

– 10.15-10.45: Presentatie lijmsoorten en kantenbanden door Ostermann Nederland
Ostermann Nederland komt tijdens de ochtend een uitgebreide presentatie geven over de verschillende lijmsoorten en kantenbanden. Wat kies je voor een badkamer of voor een keuken?

– 10.45-11.30: Demonstratie handmatig kantaanlijmen met Mafell en Festool
Ronde en schuine kanten plakken is een vak apart. Tijdens deze demonstraties van de Mafell en Festool handmatige kantaanlijmers leer je waar je op moet letten bij ingewikkelde kanten. Het voor- en nabehandelen van de kant komt ook aan bod en uiteraard is er veel ruimte voor vragen.

Aanmelden via deze link,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer