Ga naar hoofdinhoud

TUe vaart andere koers met houtonderwijs

De leerstoel Houtconstructies van de Technische Universiteit Eindhoven (TUe) verliest in korte tijd twee ervaren hoofddocenten. Het bestuur heeft besloten deze functies niet te vervullen.

Nadat vorig jaar dr.ir. Ad Leijten (universitair hoofddocent Houtconstructies) vertrok vanwege zijn pensioen, gaat eind dit jaar prof.dr.ir. André Jorissen (buitengewoon hoogleraar Houtconstructies) met emeritaat. Daarmee is in feite bijna de gehele staf verdwenen.

Het bestuur van de faculteit heeft besloten geen opvolgers voor beide vacatures te zoeken. Wel is inmiddels ir. Wim de Groot, werkzaam bij SHR/SKH in Wageningen, als docent aangesteld. Daarmee is gedeeltelijk voorzien in de vacature. SHR zorgde de afgelopen jaren al voor de volledige financiering van 2 fte aan de TUE, onder wie André Jorissen. Ad Leijten had daar een zelfstandig vast dienstverband.

Het bestuur van de Vereniging van Houtconstructeurs (VHC) voert overleg met diverse organisaties om construeren in hout op universitair niveau in stand te houden.

Op vrijdag 17 januari 2020 wordt de volgende editie van de Houtresearchdag, met Nieuwjaarsreceptie van de VHC, gehouden op de Technische Universiteit Eindhoven. Deze dag staat mede in het teken van het afscheid van prof.dr.ir. André Jorissen. Ook de toekomst van het onderwijs in houtconstructies komt aan de orde.

Dit artikel verscheen eerder in Houtwereld nr. 12 (5 juli 2019). Klik HIER voor de digitale editie (gratis voor abonnees op het vakblad). Geïnteresseerd? Vraag HIER een (proef)abonnement, een digitaal abonnement of een gratis proefnummer aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer