Ga naar hoofdinhoud

25 jaar Horjus

Horjus, de Friese toeleverancier aan de interieurbouw, viert het 25-jarig bestaan. In die jaren werkte het bedrijf zich op tot producent van complete keukens tot en met winkelinrichtingsonderdelen. Alles wordt gemaakt van houten plaatmaterialen.

Een kwarteeuw geleden startte Marcel Horjus (foto) samen met zijn vader Douwe een bedrijf in de toelevering en interieurbouw. Eerst gebeurde dat in een kleine loods in Franeker. Maar al snel volgde de verhuizing naar een nieuwe fabriek van 3.200 vierkante meter in Dronrijp. Stationaire machines maakten plaats voor een computergestuurd machinepark en het team groeide uit van de twee oprichters naar 25 specialisten.

Focus

Waar het werk eind jaren ’90 ook nog buiten de deur gebeurde, ligt de focus nu volledig op de productie in de eigen fabriek. “We zijn door de jaren heen steeds specialistischer geworden. We begonnen met interieurbouw waarbij we ook op locatie werkten, maar onze kracht ligt juist bij de mensen en machines die we hier hebben”, aldus Marcel Horjus.

“Het liefst zitten we zo vroeg mogelijk aan tafel met onze partners. Op die manier voeren we niet alleen uit, maar denken we ook mee over hoe we onze fabriek voor hun business kunnen laten draaien.” Het werkgebied van Horjus omvat heel Nederland plus Vlaanderen.

Spannend

Volgens Marcel Horjus heeft de huidige coronacrisis zeker ook een positieve kant. “Het dwingt je om met andere ogen naar je bedrijf en de branche te kijken. Om nieuwe wegen in te slaan en nog creatiever te denken. Stiekem maakt dat het ondernemerschap tot op zekere hoogte juist spannend.”

Lees ook: Jaar van uitersten in meubel & interieur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer