Ga naar hoofdinhoud

40 jaar OHRA

Onder het motto “We will ‘rack’ you !” viert OHRA in 2019 zijn 40-jarig jubileum. Als producent van opslag- en stellingsystemen heeft OHRA zich vooral gespecialiseerd in lange en zware opslaggoederen en is nu de Europese marktleider op het gebied van draagarmstellingen voor onder andere de houtsector.

Het begon allemaal met Ottokar Hölscher, die in de jaren zestig besloot zijn vorkheftruckhandel aan te vullen met de verkoop van op maat gemaakte stellingen. Al snel ging het bedrijf zijn eigen stellingsystemen produceren, waaronder pallet- en draagarmstellingen voor de opslag van lange goederen in bijvoorbeeld de hout- en bouwmaterialenhandel.

De onderneming kreeg patent op haar horizontaal bevestigbare, zelfborgende draagarm, waardoor de vakindeling van draagarmstellingen zich snel en zonder gereedschap laat wijzigen. De draagarm geeft mee bij botsingen en beschermt zo werknemers, stellingen, vorkheftrucks en goederen.

In 1979 bracht Ottokar Hölscher de stellingendivisie onder in een afzonderlijk bedrijf, genaamd OHRA Regalanlagen GmbH. Sinds die tijd is het aantal mogelijkheden, opbergoplossingen en accessoires flink uitgebreid. OHRA begeleidt op projectbasis ook de bouw van opslaghallen en automatische oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer