Ga naar hoofdinhoud

70F architecture wint Prix Versailles met bezoekerspaviljoen

Architectenbureau 70F architecture heeft de Prix Versailles 2018 gewonnen. Het houtproject Hof van Duivenvoorde werd uitgekozen als beste in de categorie Restaurant Exterieur in Europa.

Hof van Duivenvoorde is het bezoekerspaviljoen bij Landgoed en Kasteel Duivenvoorde, een rijksmonument in Voorschoten. Stichting Duivenvoorde was de opdrachtgever en vroeg 70F architecture uit Almere een gebouw te ontwerpen dat eruit zou zien als een schuur, maar dat tegelijkertijd transparant zou zijn en gasten een welkom gevoel zou geven.

NobelWood en inlands lariks
Het bezoekerspaviljoen heeft beweegbare luiken. Deze luiken gaan ’s morgens open en ’s avonds dicht. De geveldelen zijn van NobelWood, de spanten van inlands lariks. Eerder besteedde Het Houtblad.nl er aandacht aan in een artikel. In Het Houtblad 3/2018, dat op vrijdag 18 mei uitkomt, verschijnt een uitgebreid artikel over dit project. 

Link tussen commercie en cultuur
De Prix Versailles is voor projecten die een link weten te leggen tussen commercie en cultuur in vier gebouwtypen: hotels, winkelcentra, winkels en restaurant. Er zijn geen nominaties. De organisatie en internationale jury selecteert de winnaars. Architect en eigenaar Bas ten Brinke van 70F architecture heeft de prijs op 26 april in Algiers in ontvangst genomen. 
Op 15 mei wordt bekendgemaakt of het bezoekerspaviljoen ook het beste gebouw ter wereld is in zijn categorie. 

Foto’s: Luuk Kramer
Tekening: 70F architecture

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer