Ga naar hoofdinhoud

75% hergebruik houten verpakkingen

Het Afvalfonds Verpakkingen verwacht op basis van prognoses dat vorig jaar 77% van alle op de markt gebrachte verpakkingen gerecycled is. In 2016 lag dat aandeel op 73%. Van het houten verpakkingsmateriaal wordt 75% opnieuw gebruikt.

Het verwachte recyclingresultaat ligt hiermee ruim boven de Nederlandse doelstelling van 70% en ook boven de de doelstelling van de Europese Unie die is vastgelegd op 60%.

 

De recycling van glas kwam in 2017 in Nederland uit op 87%. Voor papier en karton was dat 85% en voor metaal 95%. Van de kunststoffen verpakkingen wordt 49% hergebruikt.

 

Omdat bedrijfsmatig kunststof verpakkingsafval niet meer in China gerecycled kan worden vanwege de importban vanuit China, verwacht het Afvalfonds Verpakkingen een lichte daling van het recyclingpercentage voor kunststof verpakkingsafval van 51% naar 49%. Het huishoudelijke kunststof verpakkingsafval dat gescheiden wordt ingezameld via Plastic Heroes, werd altijd al in Europa gerecycled.

 

Voor glas, papier en karton, metaal en hout ligt het aandeel van hergebruik in 2017 voor metaal op hetzelfde niveau als in 2017 – voor de andere materialen is dit hoger.

(bronnen: Afvalfonds Verpakkingen, AgriHolland)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer