Ga naar hoofdinhoud

800 miljoen voor stervende bossen

De Duitse overheid steekt 800 miljoen euro in de redding van haar bossen. Droogte, hitte, stormen, bosbranden en schorskevers betekenen het einde van een steeds groter aantal bomen. Dit schrijft Duitslandweb.

De overheid kondigde haar financiële noodplan onlangs aan tijdens een crisistop in Berlijn. Op deze Waldgipfel kwamen zo’n tweehonderd experts en vertegenwoordigers van belangengroepen en deelstaten samen. De regering maakt 547 miljoen euro vrij voor de komende vier jaar. De rest van de 800 miljoen wordt beschikbaar gesteld door de deelstaten. Van de financiële impuls worden nieuwe bomen geplant en moeten bossen beter beschermd worden tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Houtprijs ingestort

Sinds 2018 ging in Duitsland 180.000 hectare bos verloren. Niet alleen in Baden-Württemberg, maar ook in Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen, het Harzgebergte, Thüringer Wald en Saksen. Het aanbod aan hout is momenteel zo groot, dat de houtprijs is ingestort en veel bosbezitters hun hout niet meer kunnen verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer