Ga naar hoofdinhoud

Aanplantlocaties gezocht

Met hun proefproject ‘Klimaatslim Landschapsbeheer’ hopen Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Probos meer bomen en bos in het landschap van Gelderland te realiseren. De initiatiefnemers zoeken grondeigenaren op de Veluwe en in de IJssel- of Gelderse Vallei, die aankomend plantseizoen houtopstanden willen aanleggen op hun terrein.

Het gaat om de aanleg van bos, singels, struweelhagen of houtwallen. De grondeigenaren kunnen gebruik maken van een gunstige regeling voor de aanschaf van plantmateriaal en aanlegkosten. De locatie meet bij voorkeur 0,25 hectare of groter en ligt niet binnen de begrenzing van het Gelders Natuur Netwerk.

Het pilotproject mikt op recreatieondernemers, agrariërs, landgoedeigenaren, gemeenten en waterschappen.

Projectleider Robert Keizer van SLG: “Landbouw combineren met de aanleg van bomen en struiken biedt boeren veel voordelen. Zo kan het creëren van natuurlijke klimaatbuffers interessant zijn voor waterschappen, landgoederen, terreinbeherende organisaties en agrariërs. Bomen en struiken langs wegen leggen niet alleen CO2 vast, maar ze weren ook geluid en zijn waardevol voor vogels en vleermuizen. Camping- en hotelondernemers kunnen eveneens meedoen. Een groene, bosrijke omgeving is immers aantrekkelijk voor zowel dagjesmensen als de verblijfsrecreatie.”

Informatie, voorwaarden en aanmelden: www.landschapsbeheergelderland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer