Ga naar hoofdinhoud

Accsys krabbelt weer op

Accsys Technologies heeft afgelopen boekjaar, dat eind maart eindigde, zijn omzet met een kwart opgevoerd. In april viel de vraag echter sterk terug als gevolg van de coronapandemie. Maar volgens de Accoya-producent zijn de orders weer aan het normaliseren.

Accsys behaalde in het laatste boekjaar 94,1 miljoen euro omzet tegenover 75,2 miljoen euro een jaar eerder, zo maakt het Britse bedrijf bekend. Het winstcijfer groeide van 25 naar 30%, waarmee het verlies vóór belastingen van vorig jaar werd omgebogen in een winst van 1,5 miljoen euro. De vraag naar Accoyahout en Tricoya-MDF bleef groot. Daarnaast krikte Accsys haar winst op door een nieuwe productenmix, hogere verkoopprijzen en grotere afzetvolumes.

Halvering

Afgelopen april halveerde het verkoopvolume van Accoyahout ten opzichte van de prognose. De markt in het Verenigd Koninkrijk stortte zowat in. Accsys verminderde daarop tijdelijk de productie van Accoya in haar Arnhemse fabriek en bracht daarmee het voorraadvolume omlaag. Verder ging de onderneming kosten besparen en investeringen uitstellen. Zo werd de geplande investering in de nieuwe Accoya-reactor in Arnhem opgeschoven. Bestuursleden en het senior management stemden in met 20% minder salaris.

Naarmate overheden hun coronamaatregelen versoepelen, ziet Accsys de bestellingen nu weer toenemen.

Nieuwe fabriek

De bouw van de fabriek in het Britse Hull, die de geacetyleerde MDF-plaat Tricoya gaat maken, loopt eveneens vertraging op onder invloed van Covid-19. De fabriek gaat vermoedelijk in het eerste kwartaal van volgend jaar open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer