Ga naar hoofdinhoud

Afgedankt meubelstuk wordt design

Oude houten meubelstukken krijgen een nieuw leven in de Dutch Design-tentoonstelling van Paul Salet, die vanaf 29 september te zien is in museum Villa Mondriaan te Winterswijk.

In zijn designwerk reageert Salet op de wegwerpcultuur van vandaag. Hij is van mening dat er al meer dan voldoende meubilair op de wereld is. Veel stoelen van stevig en bruikbaar materiaal belanden op straat of in de kringloop. In plaats van nieuw meubilair te produceren, bouwt Salet zijn ontwerpen daarom op uit afgedankte meubelen.

 

Door eindeloos te zagen, schaven en schuren worden nieuwe stoelen uit hun oude vorm bevrijd. Zo ontstaan unieke stoelen, tweezitters, tafels en kasten als lichte en functionele creaties. Afgeschreven voorwerpen krijgen bij Paul Salet hun waarde terug.

 

Met zijn zorgvuldig bewerkte designmeubelen is Salet de volgende kunstenaar die een bijdrage levert aan de reeks Dutch Design-tentoonstellingen, die in verband met het themajaar ‘100 Jaar De Stijl: Van Mondriaan tot Dutch Design’ in Villa Mondriaan worden getoond. Vanaf 29 september is naast de tentoonstelling van Paul Salet ook de tentoonstelling Jong & Veelbelovend te zien.

Website: www.villamondriaan.nl
 

(Foto: Armchair nr. 9 (2017), Atelier Paul Salet)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer