Ga naar hoofdinhoud

Agribox trekt in bij Naus

Naus Boxes en Agribox Holland werken sinds 1 januari verregaand samen. Binnenkort wordt de productie van laatstgenoemde volledig in die van Espel geïntegreerd.

In Espel maakt Naus houten landbouwkisten waarmee het bedrijf leidend is in de agro-business markt. Agribox Holland fabriceert soortgelijke producten in Valthermond. Beide ondernemingen verzorgen ook zaken als opslag, koeling en transport. “Agribox Holland vormt een strategische uitbreiding van onze bestaande activiteiten en productiecapaciteit”, vindt Bas de Jonge, directeur van Naus Boxes.

De Kistenmevrouw

De samenwerking heeft ook gevolgen voor De Kistenmevrouw in Leeuwarden, zusterbedrijf van Agribox. Diens productie van nieuwe kisten verschuift naar Naus. Als het gaat om gebruikte kisten blijft De Kistenmevrouw zelfstandig opereren.

Pallets

Sinds september 2020 valt Naus Boxes onder de groep waartoe ook Vierhouten Palletindustrie en De With Pallets behoren. De twee zusters beschikken over een bedrijfsterrein van 38.000 m² op twee locaties. Daar staat een voorraad van zo’n 400.000 nieuwe en gebruikte pallets.

Lees ook: Naus krijgt nieuwe eigenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer