Ga naar hoofdinhoud

Almere in de ban van tiny housing

In Almere Poort start op 30 september op het BouwExpoveld de eerste Tiny Housingmanifestatie van Nederland. Iedereen die is geïnteresseerd in deze woonvorm kan er tot en met 7 oktober gaan kijken.

Met de BouwExpo Tiny Housing wil Almere verkennen of het mogelijk is een serieuze bouwstroom van kleine huizen mogelijk te maken. Bezoekers kunnen kennismaken met de prijswinnaars en hun huisjes, die deels af en deels in aanbouw zullen zijn. Voorbeelden zijn het Wikkelhouse, Koda en Tiny Tim.

Congres voor professionals

Daarnaast is een documentaire te bekijken van Robert Wiering die de ontwikkeling van tiny houses in beeld brengt en zijn er presentaties. Rondleidingen en kinderworkshops worden gegeven door Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Op 3 oktober is er voor professionals een congres van Platform31/RVO.

Op zaterdag 7 oktober is er het slotevenement Tiny House Nederland Jamboree door Stichting Tiny House Nederland, met zo’n tien extra huisjes, diverse lezingen, workshops en masterclasses. Het definitieve programma wordt op de website van BouwExpo Tiny Housing gepubliceerd. De manifestatie wordt georganiseerd door de gemeente Almere in samenwerking met Stichting Tiny House Nederland, KAF (Kunstlinie Almere Flevoland) , Platvorm31 en RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), het Woningbouwatelier en Almere 2.0.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer