Ga naar hoofdinhoud

Alweer een digitale marktplaats voor de houthandel: Timbera

De houthandel transparanter en zekerder maken voor alle partijen middels een wereldwijd digitaal platform. De Vicaima Group ziet daar kansen voor en introduceert zo’n digitale marktplaats.

De onderliggende analyse is dat de huidige houthandel niet transparant is, dat verkopers en kopers elkaar lastig kunnen vinden en dat papieren en prijzen lang niet altijd transparant zijn. Met een digitale wereldwijde handelsplaats waar geverifieerde handelaren met elkaar zaken doen, inclusief gegarandeerde betaalsystemen en track and trace mogelijkheden zouden deze problemen opgelost kunnen worden.
Dat alles wil Timbera bieden. Het platform is een initiatief van de Vicaima Group, een grote Portugese deurenfabrikant met 850 personeelsleden die in circa 50 landen zaken doen. Op de homepage van Timbera is nog niet veel hout te vinden, maar het initiatief is dan ook nog maar net gelanceerd.
Er bestaan meer digitale handelsplatforms voor hout met ongeveer dezelfde marktanalyse en oplossing. Het meest recente, Nederlandse initiatief is Vonwood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer