Ga naar hoofdinhoud

Anders omgaan met hout

De engineering van hout gaat alle kanten op. Oude materialen worden opgewaardeerd. Nieuwe materialen krijgen verrassende toepassingen. En de robot is niet meer weg te denken uit de industrie.

Voor het project MultiWaterWerk van Rijkswaterstaat ontwikkelde Ingenieursbureau Boorsma een sluisdeur van azobé, die de concurrentie met ontwerpen in andere materialen ruimschoots aan kan. In Houtwereld licht civiel ingenieur Tunis Hoekstra dit project toe.

Hyuk (Joek) Brands, directeur van Haasnoot Bruggen, beantwoordt de vraag waarom het bedrijf bamboecomposiet verwerkte in een 40 meter lange voetgangersbrug.

Timboco Kozijntechniek heeft meerdere woningen en appartementen voorzien van onbehandelde houten kozijnen, ramen en deuren. Projectleider Folkert Scheper vertelt waarom hiervoor het geacetyleerde houtproduct Accoya is gebruikt.

Tot slot beschrijft Tom DeKeyser, algemeen directeur van Lemahieu Group, de komst van een schaafmachine en CNC-centrum van het merk Hundegger. Hierdoor kan Lemahieu halffabricaten maken voor bijgebouwen en andere houtconstructies en -producten.

Klik hier voor de complete digitale editie van Houtwereld nr. 13 van 30 oktober 2020 (gratis voor abonnees op het vakblad). Geïnteresseerd? Vraag HIER een (proef)abonnement, digitaal abonnement of gratis proefnummer aan.

(foto: Lemahieu)

Lees ook: Houtbewerking vraagt om procesmatig denken

Eén reactie op “Anders omgaan met hout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer