Ga naar hoofdinhoud

Arauco bijna CO2-neutraal

Arauco verwacht volgend jaar wereldwijd het eerste bosbouwbedrijf te zijn dat volledig CO2-neutraal opereert. De Chileense onderneming kondigde dit aan tijdens de VN-klimaattop in New York.

Arauco fabriceert onder andere gezaagd hout, houten plaatmaterialen, biomassa en pulp. De productie, transport en overige activiteiten moeten in 2020 volledig koolstofneutraal zijn. Het mondiaal werkende bedrijf streeft ernaar om meer broeikasgasemissies vast te leggen dan CO2 uit te stoten.

Senior vice president Charles Kimber: “Het is het resultaat van het werk dat we al tientallen jaren doen om onze milieuprestaties in verschillende bedrijfsgebieden en productieprocessen permanent te verbeteren.”

Ambitieus doel

Daarnaast sluit Arauco zich aan bij de Science Based Targets, een wereldwijd initiatief om bedrijven hun broeikasgasemissies te laten verminderen op basis van klimaatwetenschap. “We hebben een ambitieus doel gesteld: onze uitstoot terugbrengen met jaarlijks 2,5%. Dit betekent dat we verbeteringen moeten blijven doorvoeren om de broeikasgasemissies van onze activiteiten terug te dringen”, aldus Kimber.

Bedrijfsbreed heeft Arauco haar CO2-uitstoot weten te verminderen, onder meer op het gebied van nieuwe technologieën in fabrieken en processen, afvalvermindering, de productie van duurzame biomassa en ook door een windmolenparkproject. Tegelijkertijd verhoogt het concern zijn afvang van CO2 met behulp van eigen plantages en inheemse bossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer