Ga naar hoofdinhoud

Voortaan zelf onderzoek doen na arbeidsongeval

Werkgevers mogen sinds 1 januari 2023 na een meldingsplichtig arbeidsongeval zelf onderzoek doen naar de achtergronden van het ongeluk en wat verbeterd moet worden om herhaling te voorkomen.

Veel meer werkgevers zullen hierdoor tijd en geld investeren in de verbetering van de veiligheid in plaats van zich bezig te houden met juridische procedures en het betalen van boetes van de Arbeidsinspectie, zo luidt het achterliggende idee.

2.000 ongevallen met onderzoek

Het aantal ongevallen op de werkvloer is aanzienlijk. Uit cijfers van de Arbeidsinspectie blijkt dat er jaarlijks ruim tweeduizend ongevalsonderzoeken plaatsvinden. Door de nieuwe werkwijze wordt leren van ongevallen gestimuleerd.

Meldingsplichtige ongevallen zijn ongevallen met blijvend letsel en/ of een ziekenhuisopname of die met dodelijke afloop. In dat laatste geval volgt er – dit was en blijft zo – een onderzoek van de Arbeidsinspectie.

Ook als er iemand jonger dan achttien jaar betrokken is of een familielid van de werkgever, doet de Arbeidsinspectie zelf het onderzoek.

Daarnaast doet de Arbeidsinspectie ook onderzoek als bijvoorbeeld de historie van het bedrijf daartoe aanleiding geeft of als er sprake is van een ongeval met grote maatschappelijke impact.

Arbeidsinspectie

Verbeterplan

De Arbeidsinspectie zal ook met de nieuwe werkwijze de ongevalslocatie bezoeken. Als de werkgever zelf het onderzoek mag instellen, dan moet zij vervolgens binnen vijftien werkdagen zelf een werkgeversrapportage met verbeterplan opstellen. Deze wordt dan beoordeeld door de inspectie.

Als de rapportage en het verbeterplan niet worden goedgekeurd, dan voert de inspectie zelf het onderzoek uit. Dat kan leiden tot een boete. Wanneer de rapportage en het verbeterplan wel goedgekeurd worden, gaat de inspectie later bekijken of de maatregelen ook zijn uitgevoerd. Als dat niet het geval is, volgt een boete.

Meer leren van ongelukken

In oktober 2020 is de Arbeidsinspectie gestart met een pilot voor deze nieuwe werkwijze. Daarin werd gekeken naar de aard van het letsel van het slachtoffer, de mate waarin de werkgever de naleving van de Arbowet op orde had en het type ongeval.

In de monitor arbeidsongevallen 2021 is vervolgens gerapporteerd dat met de nieuwe werkwijze meer effect kan worden behaald. Vooral omdat bedrijven zelf leren van ongevallen en zo herhaling wordt voorkomen, maar ook omdat werkgevers door het inzoomen op achterliggende oorzaken hun veiligheidscultuur structureel verbeteren.

De inspectie ziet dat werkgevers regelmatig zelfs meer gaan investeren in veiligheidsmaatregelen dan ze ooit aan een boete zouden hebben betaald. En dat is goed voor de veiligheid van de medewerkers.

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer