Ga naar hoofdinhoud

Arbor Group krijgt toegang tot FSC-bos in Gabon

Vijf houtbedrijven in Frankrijk en Gabon vormen vanaf nu tezamen de Arbor Group. Bovendien werken ze samen met Precious Woods Gabon, dat eigenaar is van het grootste FSC-gecertificeerde bosareaal in dit land.

De in juli opgerichte Arbor Group bestaat uit de firma’s Toubois, Placages Déroulés du Gabon, Allin, Multideck en Leroy Déroulage de Champagne. Zij zijn al achttien jaar zusterbedrijven. Hun activiteiten variëren van bosbouw tot en met de fabricage en levering van eindproducten (zoals okoumétriplex) aan de groothandel en industrie. Ze doen zaken met scheeps- en jachtbouwers, timmerfabrieken en fabrikanten van interieurtoepassingen.

60 miljoen euro

Bij de Arbor Group dragen bijna 360 werknemers in Frankrijk en Gabon bij aan een jaaromzet van zo’n 60 miljoen euro. Bestuursvoorzitter is Eric Le Mière. Nicolas Eymery ziet als algemeen directeur toe op de Gabonese takken van het bedrijf.

FSC-hout

Gelijktijdig met haar oprichting startte de Arbor Group een nieuwe fineerdivisie in Gabon. Daarin zijn de twee bestaande schilfineerfabrieken van TGI en PDG ondergebracht. Verder werkt de groep samen met het toonaangevende bosbouwbedrijf Precious Woods Gabon (mede-aandeelhouder van TGI). Deze activiteit vormt nu het zesde onderdeel van de groep.

Precious Woods Gabon is eigenaar van het grootste FSC-gecertificeerde bosgebied in dit land. De Arbor Group steekt € 2,5 miljoen in het machinepark ter verhoging van de productiviteit en materiaalopbrengst. Daardoor gaat de groep meer duurzaam geproduceerd multiplex en andere houtproducten op de – overwegend – Europese markt brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer