Ga naar hoofdinhoud

Australiërs winnen houthakcompetitie

Team Australië, de ‘Chopperoo’s’, heeft het Stihl Timbersports Wereldkampioenschap 2019 in Praag gewonnen. Brayden Meyer ging aan kop in de individuele competitie en bezorgde Australië daarmee een dubbele overwinning.

De spectaculaire houthakwedstrijden vonden recent voor het eerst plaats in Tsjechië en werden bijgewoond door ruim 2.500 fans uit meer dan twintig landen. Zij genoten van twee avonden met bloedstollende prestaties met bijlen en zagen.

Teamcompetitie

De Chopperoo’s van het Australische team werden gekroond tot Stihl Timbersports Wereldkampioen 2019. De Nieuw-Zeelanders bemanden de tweede plaats en team USA vervolledigde het podium.

In de estafettewedstrijd namen de nationale teams uit twintig landen het tegen elkaar op in een knock-outsysteem in vier van de zes disciplines: Stock Saw, Single Buck, Underhand Chop en Standing Block Chop.

Grootste ster van de show was de Australische kampioen Brayden Meyer. De 24-jarige atleet toonde zijn dominantie in de Underhand Chop. Hij hielp de Chopperoo’s om het Poolse team te verslaan in de halve finale, in de aanloop naar een confrontatie met de Nieuw-Zeelandse rivalen.

Hoe verging het België en Nederland?

In de teamcompetitie kwamen België en Nederland tegen elkaar uit. Ze werden met hun tijden echter beide doorverwezen naar de herkansingen. Team Nederland kon die tijd niet meer verbeteren en eindigde op de 19e plaats. De Belgen wisten beslag te leggen op een eervolle 12e plaats.

Namens Nederland deden mee: Ben Terpstra, Eelco de Beer, Rik van Drielen en Martijn Harms. België was vertegenwoordigd met Robin Cuvelier, Maarten Cuvelier, Bert Bernaers, Koen Marten en Cédric Faymonville.

Eén reactie op “Australiërs winnen houthakcompetitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer