Ga naar hoofdinhoud

Award voor parketvloer met jaarringen

Jakko Woudenberg uit Schagen is uitgeroepen tot winnaar van de Vakwerk Awards 2020, een prijs voor vakmanschap in de bouw. Uit bijna 500 inzendingen overhandigde de jury hem de trofee voor zijn bijzondere, cirkelvormige parketvloer van eiken en teak. Daarin zijn de jaarringen van een boom terug te zien.

Woudenberg legde de vloer in het pand van groenvoorziener Krinkels in Breda. Hij creëerde van duizenden latjes van eiken- en teakhout een serie van 75 organisch gevormde jaarringen. De parketvloer loopt mee met de rondingen van het gebouw.

Met zijn team werkte hij er in totaal 12 weken aan; zes weken voor de begane grond en nog eens zes weken voor de trap en de bovenverdieping. “Deze creatieve, kunstzinnige kant wil ik met mijn bedrijf Dutch Wood Artist op”, aldus Jakko Woudenberg. Zijn volgende plan: schilderij De Nachtwacht in hout namaken.

Met de parketvloer won hij de eerste prijs in de categorie Interieurbouw én de overall prijs. Hij ontving de bijbehorende trofee en een nieuwe Ford Transit Custom.

Kwaliteitsvakwerk

Vakwerk Awards is een initiatief van Bouwmaat, Eisma Bouwmedia (uitgever van Houtwereld) en Zelfstandigen Bouw. Met de prijs willen zij kwaliteitsvakwerk onder de aandacht brengen, bevorderen en belonen.

Eén reactie op “Award voor parketvloer met jaarringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer