Ga naar hoofdinhoud

BAM koopt twee timmerfabrieken

BAM Bouw en Vastgoed Specials neemt alle aandelen van Houtindustrie Stam & Landman (HSL) en Gevelelementen Noord-Holland (GNH) over van de huidige eigenaren.

Houtindustrie Stam & Landman en Gevelelementen Noord-Holland produceren houten kozijnen, ramen en complete gevelelementen. Ze werken al zo’n 25 jaar als co-makers voor BAM. De gezamenlijke onderneming opereert vanuit Heerhugowaard en telt circa honderd medewerkers. De jaaromzet bedraagt ruim € 20 miljoen.

Aanvankelijk maakte Stam & Landman, ontstaan in 1983, houten raamkozijnen en deuren. In de tweede helft van de jaren 1990 volgde de oprichting van Gevelelementen Noord-Holland. Daarmee stapte het bedrijf ook in de fabricage van houten gevelelementen voor woningbouwprojecten. Samen met BAM investeerden de twee timmerfabrieken in 2018 in een metselrobot. Deze bekleedt geprefabriceerde gevelelementen voor renovatieprojecten met steenstrips.

Uitbouwen

“De overname stelt ons in staat onze deskundigheid op het gebied van duurzaamheid, digitalisering, modulaire en industriële bouwactiviteiten te benutten”, aldus Ruud Joosten, CEO Koninklijke BAM Groep. “Zo speelt BAM in op de toenemende marktvraag naar betaalbare woningen.”

Edward Zandbergen, directeur van HSL en GNH: “Deze transactie biedt ons bedrijf en onze medewerkers de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen bij een – ook internationaal opererende – onderneming, die zijn leidende positie op de Nederlandse woningmarkt verder wil uitbouwen.”

Lees ook: 10 trends voor 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer