Ga naar hoofdinhoud

Bam Wonen presenteert woningconcept Flow op PROVADA

BAM Wonen presenteert op vastgoedbeurs PROVADA haar nieuwe woningconcept: Flow. De duurzame en betaalbare woningen hebben hout als basis en worden off-site gebouwd. Met de combinatie van duurzaamheid, industrialisatie en digitalisering geeft Flow uitvoering aan BAM’s strategie ‘Building a sustainable tomorrow’.

Hierbij gaat BAM Wonen verder dan bouwen met hout alleen. Het borgt de betaalbaarheid van de woning. Het welzijn van de toekomstige bewoner staat bij Flow centraal. Daarnaast kunnen door de ontwerpvrijheid veel verschillende woningtypen en verschijningsvormen worden gebouwd. Het resultaat: snel en op grote schaal duurzame woningen realiseren, met een grote verscheidenheid, waarin mensen zich prettig voelen.

Dinant te Brinke, directievoorzitter BAM Wonen: “Een paar jaar geleden hebben we besloten dat er een nieuwe conceptwoning moet komen. Een duurzamer concept dat voldoet aan de eisen van vandaag en morgen. Met trots kunnen we zeggen dat de technische prototypes er staan, dat we gestart zijn met de voorbereidingen van de modelwoningen van Flow en dat de eerste orders aan nieuwe projecten al binnen zijn.”

Op de PROVADA-stand van BAM Wonen is Flow feestelijk geïntroduceerd. De vastgoedbeurs PROVADA wordt gehouden van 14, 15 en 16 juni 2022 in de RAI Amsterdam. Geïnteresseerde bezoekers hebben meteen kennisgemaakt het nieuwe en innovatieve woningconcept. Flow voldoet aan de volgende vijf vereisten om toekomstbestendige woningen te realiseren: duurzaamheid, snelheid, betaalbaarheid, welzijn en ontwerpvrijheid.

Duurzaamheid

Doordat de Flow woning grotendeels uit hout bestaat, wordt CO2 opgeslagen in plaats van uitgestoten. Daarnaast wordt de woning remontabel gebouwd met aandacht voor klimaatadaptiviteit en natuurinclusiviteit. Tijdens het in elkaar zetten van de woning maakt Flow gebruik van droge verbindingen, zodat de woning later ook weer uit elkaar kan worden gehaald. Hergebruik van materialen is een duurzamer alternatief dan het maken van een volledig nieuw product. En er is rekening gehouden met flora en fauna. Niet alleen in de woning zelf, maar zeker ook tijdens de bouw en op de bouwplaats.

Snelheid

Conceptueel bouwen is al de snelste manier om nieuwe woningen te realiseren. Met het woningconcept Flow is BAM Wonen door de unieke combinatie van industrialisatie, digitalisering en houtbouw straks in staat om met een tempo van één woning per dag te bouwen. Hierdoor kan de gemiddelde projectdoorlooptijd verkort worden van twaalf maanden naar drie maanden.

Betaalbaarheid

Betaalbaar wonen gaat verder dan alleen de bouwkosten. Door de combinatie van digitaliseren, industrialiseren, procesoptimalisatie, parametrisch ontwerpen en het file to factory aansturen van de fabriek, kan op betaalbare wijze invulling gegeven worden aan de enorme woningopgave. Door het toepassen van slimmere en kleinere installaties blijft er in de woning bovendien meer bruikbare ruimte over.

Welzijn

Een woning heeft een positieve impact op de gezondheid en het welzijn van de bewoners. Daarom maakt Flow gebruik van biobased materialen en heeft de woning extra aandacht voor licht, lucht en geluid. Maar ook het thermisch comfort staat hoog in het vaandel.

Ontwerpvrijheid

Flow woningen zijn in parametrische beukmaten uitgevoerd en onderling te wijzingen en daardoor exact uit te vullen op het kavel. Met een beukmaat van 4,2 meter zijn ook smalle, kleinere en dus meer woningen te realiseren op één kavel. De enorme variatie in afmeting is onder andere mogelijk door de flexibelere indeling met een trapmodule. Lengte en breedte, maar ook indeling, afwerking en kapconstructie zijn flexibel aan te passen aan eigen stijl. Ook is er verrassend veel ruimte voor de persoonlijke wensen van de toekomstige bewoners.

Meer informatie op: bamflow.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer