Ga naar hoofdinhoud

Ban op import Chinees triplexproduct

De NVWA heeft, als Nederlandse bevoegde autoriteit, Sakol Nederland BV opgedragen te stoppen met het importeren van een tropisch triplexproduct van Jiangsu High Hope Arser Co. Ltd. De invoer zou in strijd zijn met de Europese Houtverordening (EUTR).

Dit meldt het Environmental Investigation Agency (EIA). Arser is één van de grootste exporteurs van multiplex in China. De last onder dwangsom moet de Europese markten beschermen tegen de invoer van illegaal en risicovol tropisch hout.

EIA prijst de handhaving van de EUTR in Nederland en roept andere Europese landen op om hetzelfde te doen. Soortgelijke triplexproducten worden gekocht door grote importeurs in met name het Verenigd Koninkrijk, België, Griekenland en Frankrijk.

Twee maanden de tijd

Zoals voorgeschreven door de Nederlandse autoriteiten, heeft Sakol (gerekend vanaf 23 september 2020) twee maanden de tijd om te stoppen met de invoer van het Chinese tropisch-triplexproduct dat in strijd is met de EUTR.

Eén reactie op “Ban op import Chinees triplexproduct

  • Deppe Luc

    SUPER!! Geen import meer uit China. Kunnen wij die producten niet zelf maken? Moet er getransporteerd worden vanuit China? En het milieu dan! Stop alle import en export van en naar China.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer